28 januari 2012

Mat i stora lass

Jag tycker ibland om att laga mat, men oftast känns det som ett måste mest. Veckodagarnas mat får vi ju anpassa efter den tid vi har för att laga mat efter jobb och skola och det blir ofta enkel och "tråkig" mat. Det ska även passa i matlådan då jag kan vara rätt kinkig när det gäller matlådor och mat med för den delen i och för sig. Mycket ris och pasta med korv eller köttfärs som bas....tyvärr...

Helgen däremot kan vi göra riktigt god mat. Idag blev det hasselbackspotatis, lövbiff, tzatziki/bearnaise sås och grön zuccini (är proppmätt för jag åt för att d va gott, efter att jag blivit mätt). Sen gjorde sambon även iordning morgondagens mat (som vi ska bjuda svärmor på) då den ska stå och gojsa till sig innan man dekorerar den. Jag pratar om smörgåstårta....ska bli så gott! Annars blir det gärna hamburgare eller tacos....gott men man kan bli lite trött på samma gamla vanliga på helgen också.

Däremot har vi påbörjat en ny vardagstradition, att äta fisk en dag i veckan. I veckan lyckades vi äta det 2 gånger till och med, panerat med remouladsås och tacofisk som det kallades. Nu i veckan ska vi gör fiskgratäng med potatismos för första gången. Ska bli intressant.

Eftersom jag oftast är den som kommer hem först, eller vi gör den mat som ta lite längre tid när jag kommer hem tidigt, är det jag som lagar den mesta maten. Det känns som lyx då sambon fixar maten när jag kommer hem efter honom. På helgerna hjälps vi åt såklar som med allt annat. Men visst smakar maten oftast godare då någon annan gjort den? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar