4 februari 2012

Bakning

Det här bakade jag idag igen. Receptet är lånat från

Moccarutor
Mängden smet till långpannekakan moccarutor är ofta snålt tilltagen och gör att kakorna blir lite väl tunna tycker jag. Dubbel sats plus lite andra småändringar i receptet gjorde att det blev liite mer kaka att tugga i sig. Jag ökade även på mängden glasyr något. Det känns som att detta recept kommer bli en keeper när det gäller moccarutor! Gillar man inte kokos som topping går det bra att ösa på lite färgglatt strössel istället. :)

Moccarutor
5 ägg
5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
300 g smör
2 dl mjölk

Glasyr
600 g florsocker
4,5 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kaffe
1,5 msk mjölk
150 g smör, smält

Kokos

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke vänd ner dom i smeten. Smält smöret, häll i mjölken och rör ner detta också. Häll smeten i bakpappersklädd ugnsform som är 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 30 minuter. (Stickan ska vara torr)

Blanda de torra ingredienserna till glasyren. Rör ner kaffe, mjölk och smör. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Förvara i kyl. Skär upp rutor när kakan har kallnat.




Jag lovar det blir så gott, som på ett cafe då rutorna blir högre eftersom det är dubblerat recept. Sen är det långt ifrån nyttigt, men det är inget jag bryr mig massor om, som vissa vet. Moccarutorna ska följa med till Norrköping imorrn då vi ska få träffa lilla O som är 3 v idag. :)

3 kommentarer:

  1. Länken till receptet försvann visst: http://mingodasida.blogspot.com/2009/09/moccarutor.html

    SvaraRadera
  2. Åh gud.... nu är jag riktigt sugen ska du veta

    SvaraRadera
  3. D e bara att göra det. Lovar att d e enkelt o blir kanon gott!

    SvaraRadera