Gratinerad Rödspätta
För 4 personer.
En mycket god fiskrätt som egentligen ska vara med rödtunga,men blir lika god (och billigare)med rödspätta.
Ingredienser
600g rödspätta
2 dl riven västerbottenost
2 charlottenlökar
1msk smör
1dl vitt vin
1/2 tsk strösocker
2dl vispgrädde
2krm salt
1krm vitpeppar
Grön sparris
Kokt potatis
2 dl riven västerbottenost
2 charlottenlökar
1msk smör
1dl vitt vin
1/2 tsk strösocker
2dl vispgrädde
2krm salt
1krm vitpeppar
Grön sparris
Kokt potatis
Gör så här
Sätt ugnen på 225*C
Börja med såsen.Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.
Börja med såsen.Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.
(Kan tillägga att vi hade nästan dubbelt så mycket i såsen, för vi älskar sås och sparrisen grillade vi i grillpanna)
Detta blev slutresultatet och ligger nu i min mage, ett plus är att jag blev mätt men inte FÖR mätt och tung i magen efteråt. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar