2 mars 2012

Dagens middag

Börjar med att berätta att sambon igår kände sig krasslig och han har feber idag, men jobbade även om han visste att febern var på g. Själv började jag känna av en rivande och killande hals vid lunch idag och som tur var slutade jag strax före 14 idag. När jag kom hem ville jag förbereda middagen, äta en macka och sen sova, (då jag vaknat inatt och sovit dåligt), innan Tobbe kom hem. Den planerade maten var egentligen en vardagsmat och fisk skulle det bli. Nu i efterhand inser jag att det nog mer är bjudmat eller lyxmiddag typ. Jag tog detta recept från matklubben.se och det blev riktigt gott och är så enkel att laga till. Rekommenderar starkt detta!

Gratinerad Rödspätta
För 4 personer.
En mycket god fiskrätt som egentligen ska vara med rödtunga,men blir lika god (och billigare)med rödspätta.

Ingredienser
600g rödspätta
2 dl riven västerbottenost

2 charlottenlökar
1msk smör
1dl vitt vin
1/2 tsk strösocker
2dl vispgrädde
2krm salt
1krm vitpeppar
Grön sparris
Kokt potatis

Gör så här
Sätt ugnen på 225*C
Börja med såsen.Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.
(Kan tillägga att vi hade nästan dubbelt så mycket i såsen, för vi älskar sås och sparrisen grillade vi i grillpanna)

Detta blev slutresultatet och ligger nu i min mage, ett plus är att jag blev mätt men inte FÖR mätt och tung i magen efteråt. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar